Repte politècnic

Repte politècnic

Design Thinking
amb UPC Arts i ETSAB, EEABB, AEPSEB i ETSAV

##general.period##:
09/01 - 13/01/23

Lloc

Montjuïc. Espai Lliure

Accessibilitat

Assistència auditiva a través del mòbil

El Teatre Lliure col·labora amb UPC Arts de la Universitat Politècnica de Catalunya en la creació d’un grup (preferentment d’estudiants provinents de diverses disciplines acadèmiques relacionades amb la UPC) que, durant el primer semestre de la temporada, convidem a impregnarse de tota l’activitat del Teatre Lliure de Montjuïc i del seu caràcter d’espai de trobada escènica, educativa i cultural.

No només seran espectadors del resultat final d’aquesta activitat: també coneixeran a fons l’edifici, la seva plasticitat i com interactua amb les persones que hi treballen (artistes i treballadors), el visiten (el públic), hi conviuen directament (els veïns), o amb les que han configurat part del seu imaginari cultural o ciutadà amb ell. Una anàlisi que tindrà per objectiu l’especulació sobre un “teatre del futur” en format de taller de design-thinking, que se celebrarà durant una setmana a inicis del segon semestre de la temporada. Del taller, en resultarà el prototip d’un Lliure de futur que ofereixi, sobretot, la millor resposta al concepte ampli i transversal de l’accessibilitat, no només en un sentit arquitectònic o urbanístic.

De forma paral·lela al Repte politècnic, convidem els alumnes de la UPC a participar en la restauració de la maqueta del Palau de l’Agricultura de Fabià Puigserver. Serà una restauració pública pensada per formar part de la instal·lació-exposició de Montjuïc, centrada precisament en la gènesi d’aquesta seu del Lliure. L’activitat s’iniciarà al gener del 2023.