Desobeir l'apocalipsi 5. Decréixer

Desobeir l'apocalipsi 5. Decréixer

amb Emilio Santiago Muíño

##general.period##:
20/02/24
##general.room##:
Montjuïc. Espai Lliure

Espectacle finalitzat

Horari

A les 18.30 h

Durada

1 h 30'

Lloc

Espai Lliure

Idioma

En català i castellà

Preu

5 € / Generació Lliure 2,5 € / Abonats gratuït

Accessibilitat

Assistència auditiva a través del mòbil

Arriba la cinquena sessió de l’Escola de pensament en el combat de la narrativa apocalíptica. Moderada per Marina Garcés i Albert Lladó, ha arribat l'hora de décreixer amb Emilio Santiago Muíño.

Emilio Santiago Muíño és doctor en antropologia social. Científic Titular del CSIC, en una plaça d'investigació sobre l'antropologia de la crisi climàtica. Activista ecosocial, fundador de l'Instituto de Transición Rompe el Círculo, de Móstoles, i militante de Más Madrid/Más País. Ha estat docent a la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad de Zaragoza i al Programa d'Estudis Independents del MACBA de Barcelona. Entre el 2016 i el 2019 va ser Director Tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Móstoles. I el 2020 va treballar d'assessor tècnic parlamentari a l'Assemblea de Madrid. Autor, entre altres, dels llibres Rutas sin mapa (Premi d'assaig Catarata, 2015), ¿Qué hacer en caso de incendio? Manifiesto por el Green New Deal -amb Héctor Tejero- (Capitán Swing, 2019) i Contra el mito del colapso ecológico (Arpa, 2023).


Segrestats pel relats que únicament saben anunciar la fi del món, la idea de futur ha quedat col·lapsada per un present que només sap relacionar-s’hi des de l’abatiment, el descoratjament o, encara pitjor, la indiferència. L’alegria, ho sabem, encara és un acte desobedient i, un cop detectades les trampes d’una felicitat buida, la capacitat de jugar continua sent una eina insubornable de la creació i de la crítica, de l’escena i del pensament. L’Escola de pensament ens convida, doncs, a despertar en els vincles des del gest i la paraula, com a espais de compromís i temptativa.

Producció

Teatre Lliure

També et pot interessar...