Ànima Lliure

Ànima Lliure

El projecte Ànima Lliure neix amb la voluntat de convertir el Lliure en un espai artístic obert a tothom i format per veus i cossos diversos. El teatre és un lloc on fer visible l’invisible, i volem fer-hi visible una realitat social que ha estat massa ignorada. No només per crear una eina de conscienciació, sinó per impulsar un espai de creació artística de qualitat amb aquests cossos i aquestes veus que conformen, tots, la nostra societat.

Així, tenim la intenció de produir com a mínim un espectacle a l’any, creat per un equip de persones amb diversitat funcional. No volem que sigui una qüestió anecdòtica, sinó arribar a impregnar el teixit escènic amb el coneixement i la perspectiva dels artistes amb neurodiversitat. En paraules de Clàudia Cedó, impulsora del projecte amb la direcció del Lliure:

“És injust per a aquests artistes quedar exclosos dels processos de creació. Però també penso que és una gran pèrdua per a la nostra societat no veure’ls protagonitzar obres de teatre en escenaris del nostre país. Les seves veus, els seus cossos, la manera d’expressar-se absolutament concreta i, alhora, universal... tot això ens ho perdem si no posem els recursos necessaris perquè aquestes persones accedeixin a la creació cultural.”

La nostra producció Ànima Lliure és Fantàstic Ramon, amb dramatúrgia i direcció de Clàudia Cedó. El projecte inclou també l’espectacle Hamlet de William Shakespeare en versió i direcció de Chela de Ferrari i la companyia peruana Teatro La Plaza.

Un projecte en aliança amb Fundació Banc Sabadell.