Activitats complementàries

Activitats complementàries

Per al Teatre Lliure és molt important oferir acompanyament a les funcions teatrals destinades al conjunt de la societat. Les activitats complementàries que es programen compten amb l’aval d’especialistes en la matèria i volen fer dialogar l’escena amb el públic i el context en què vivim. Exposicions, col·loquis, visites guiades i l’espai virtual Cosmos conformen un fons d’armari que permet equipar-se per a gaudir de les arts escèniques en tot moment.

 • Les cases del Lliure: vells espais, nous significats

  Reprenem a Montjuïc el projecte expositiu Les cases del Lliure, que l’any passat va oferir a Gràcia “Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?”, una mostra sobre la reforma fundacional del Teatre Lliure a la seu de la Cooperativa obrera La Lleialtat.

  Remuntem aquesta mostra a Montjuïc des de l’inici de temporada i, a partir del 23 d’abril i fins al 23 de juny, obrim al vestíbul de la Sala Fabià Puigserver els materials documentals relacionats amb la construcció del Palau de l’Agricultura el 1929 i els seus usos posteriors, fins a la inauguració com a nova seu del Lliure el 2001. Aquests murals també inclouen una prospecció de futur de l’edifici gràcies a les propostes dels grups de treball del “repte politècnic” amb alumnes de l’ETSAB. L’exposició integra també una acció en viu: la restauració de la maqueta original ideada i construïda per Fabià Puigserver.

  DATES
  13/10 – 23/06 “Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?
  23/04 – 23/06 Cartografia d'un Palau.

  HORARI
  Obert en l’horari de funció

  LLOC
  Montjuïc

  PREU
  Gratuït

 • Una ciutat en escena

  Aquesta temporada inaugurem una nova exposició al Bar de de Gràcia, enfocada com sempre en el llenguatge documental i fotogràfic. En aquest cas, compta amb la col·laboració de La Casa de Carlota, el primer estudi de disseny del món que inclou al seu equip persones amb discapacitat intel·lectual, i que és l’autor de la campanya d’aquesta Temporada 23/24.

  Per tal de trobar el fil gràfic d’enguany, han sorgit una sèrie de fotografies que capten detalls de la ciutat de Barcelona. Una Barcelona vista pels ulls d’algú que hi viu plenament, i que deixen entreveure una ciutat propera i reconeixible, allunyada del monumentalisme. A més, Barcelona és l’escenari principal de les obres que trobem aquesta temporada al Lliure de Gràcia, i és per això que hem volgut dedicar aquesta exposició a la ciutat de naixement del Teatre Lliure.

  DATES
  20/09 - 16/06

  HORARI
  Obert en l’horari del bar

  LLOC
  Gràcia

  PREU
  Gratuït

 • Posem en valor una temporada més les trobades amb els equips artístics dels espectacles seguint la fórmula dels col·loquis postfunció. És una manera d’aprofundir en l’espectacle de la mà dels creadors mateixos i que permet aclarir dubtes, compartir punts de vista, debatre aspectes inherents de la peça, conèixer els secrets més amagats del procés de treball... i també alguna anècdota!

  27/10 - Espai Lliure DATA NOVA!
  L'última f**king nit

  19/10 - Sala Fabià Puigserver
  La nostra ciutat

  14/12 - Gràcia
  El cine

  22/02 - Sala Fabià Puigserver
  Macbeth

  07/03 - Gràcia
  L’imperatiu categòric

  02/05 - Sala Fabià Puigserver
  Ifigènia

 • L’edifici del Teatre Lliure a Montjuïc és un equipament teatral inaugurat el 22 de novembre de l’any 2001. Dissenyat com a tal per Fabià Puigserver, va significar l’ampliació del projecte del Teatre Lliure, que fins llavors tenia seu a la sala de Gràcia, i la renovació de l’escena amb les millores tècniques capdavanteres del moment.

  Per viure l’experiència Lliure, us oferim visitar l’edifici que va ser del Palau de l’Agricultura de l’Exposició Universal de Barcelona l’any 1929, inaugurat pel rei Alfons XIII, i Mercat de la Flor de Barcelona del 1962 al 1984. Més de 15.000 m² distribuïts en dos blocs, amb una sala teatral de fins a 720 espectadors i una altra de fins a 182. Entrareu als camerinos i sabreu per què es diu Sala Miralls el de la Sala Fabià Puigserver, passareu entre bambolines, trepitjareu l’escenari, distingireu un teló d’una quarta paret, baixareu al fossat per saber com funciona una grada amb spiralift, veureu l’escenari i la platea de ben amunt i podreu contemplar la plaça Margarida Xirgu des de la terrassa.

  07 i 08/10/24 Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura, 12.00 h, Gratuït.

  HORARIS
  10.30 h i 12.30 h

  DATES
  18/11/23
  02/12/23
  13/01/24
  09/03/24
  27/04/24
  18/05/24

  Si hi esteu interessats, heu de fer un pagament previ de 2 €, que el dia de la visita podeu reutilitzar per comprar entrades (Abonats, gratuït). La visita es fa en català.

  Podeu comprar entrades aquí

  Si voleu concertar una visita guiada, contacteu amb Ona Campillo.

 • Cosmos, que etimològicament remet tant a univers com a ordre, vol ser un mapa conceptual que reuneixi la informació de context de l’entorn artístic i dramatúrgic de les nostres produccions i residències.

  Aquest dispositiu es dibuixa fent servir un panell col·laboratiu digital molt gràfic, que posem a disposició del públic per entrar visualment en un univers d’(inter)connexions que expliquen la posada en escena. Presenta una realitat expandida dels processos creatius d’un espectacle que, generalment, no surten de la intimitat de les sales d’assaig, i que creix acompanyant el muntatge fins a la seva estrena. Donem valor a la complexitat conceptual, metodològica i artística que hi ha darrere d’un espectacle i la compartim amb el públic i amb qui s'interessi per descobrir aquests processos des d'una curiositat més acadèmica.

  El públic pot navegar per aquest mandala dramatúrgic i aprofundir lliurement en contextos i referències a l’entorn de la proposta escènica. Aquest element vol combinar, doncs, l’aspecte lúdic de la presentació amb el rigor dels continguts. Hi trobareu, entre d’altres, el pòdcast Barra Lliure, biblioteques i videoteques, llistes d’àudio, noms propis, enllaços, quaderns de treball, iconografia relacionada, citacions i apunts dels mateixos creadors, i material dramatúrgic propi.