Gira el teu dispositiu per visualitzar aquesta web.

Si veieu aquesta pantalla a l'ordinador, proveu de reduir el zoom.

NIT DE REIS (O EL QUE VULGUIS)

#NitdeReis

NIT DE REIS (O EL QUE VULGUIS)

de WILLIAM SHAKESPEARE versió i direcció PAU CARRIÓ
cia. LA KOMPANYIA LLIURE

Gràcia
14/09 a 8/10
Temporada 2017 - 2018

Una nit descordada passa de comèdia a blues en el desamor i altres excessos. Torna el Shakespeare generacional de Pau Carrió, amb els actors més joves del Lliure i la música d'Arnau Vallvé.

Fitxa artística

intèrprets
Joan Amargós / Enric Auquer / Quim Àvila / Clàudia Benito / Raquel Ferri / Eduardo Lloveras / Jaume Madaula / Lluís Marquès / Joan Solé / Júlia Truyol

músic
Arnau Vallvé – Pau Carrió

espai escènic Sebastià Brosa i Pau Carrió / vestuari Sílvia Delagneau / caracterització Toni Santos / il·luminació Raimon Rius / vídeo Alejo Levis / música Arnau Vallvé / so Igor Pinto / moviment Anna Rubirola

ajudanta de direcció Anna Serrano / ajudanta d'escenografia Mercè Lucchetti / ajudanta de vestuari Adriana Parra / alumna oient del Col·legi del Teatre Lola López

construcció de escenografia Jorba Miró /  LED control technology ProtoPixel / confecció de vestuari Goretti Puente

coproducció Teatre Lliure i GREC 2017 Festival de Barcelona

col·laboradors de La Kompanyia Lliure Fundació Banc Sabadell i Fundació Damm

Dades útils

espectacle en català
durada 2h. sense pausa

24/09 col·loqui amb la companyia després de la funció

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure


seguiu #NitdeReis i #LaKompanyiaLliure al twitter / @paucarrio

Programa de mà

 
Calendari i horaris
Preus
tarifa A
Preu a partir de la data d’estrena
26'50 €
Preu per compra avançada
(abans de la data estrena)
24 €
Amb descompte *
(excepte el dia de l’espectador)
22'50 €
Dia de l’espectador:
dimarts, dimecres i dissabte tarda
20 €
Tarifa Plana Abonament Espectador
(per a entredes fora d'abonament)
16'50 €
Carnet Jove i menors 30 anys
13'50 €
Tarifa última fila
(en determinades funcions)
13'50 €
Grups a partir 15 persones: 20% descompte
(excepte dia de l'espectador)
21 €

* descomptes: (excepte els dies de l’espectador)

15%
Pensionistes amb targeta rosa, aturats, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals, abonats al TNC i Mercat de les Flors, TR3SC, Biblioteques i Teatres comarcals. Per als subscriptors de La Vanguardia, el descompte només és efectiu a taquilla.

20%
Grups a partir de 15 persones.
informació i reserves: 932 289 747 / 932 892 770
info@teatrelliure.com

La premsa ha dit

Autor 
Jordi Bordes
Cos de la crítica 

“Tot i que ja sigui la segona temporada de la nova Kompanyia Lliure podem dir que és la seva primera estrena en conjunt. I cal celebrar-la. Perquè els actors treballen a favor del ritme còmic, cedint la rèplica perquè el company remati l'embolic (···) Quim Àvila amb un Feste de tornada de tot genera una intriga notable. Auquer explota la vis còmica amb un covard pretendent i poca pena d’esperit. Júlia Truyol també destaca amb un paper típicament goldonià (una criada que manega els fils per ridiculitzar el seu superior, Malvolio). Finalment, convé remarcar l’habilitat de Pau Carrió en el registre de la comèdia. Té el gust per representar les accions i la intel·ligència de donar velocitat de creuer a l’escena per evitar l’esgotament. Les dues hores seguides de Nit de reis passen d’una revolada. Les versions i adaptacions de música en directe són un bàlsam molt suggeridor que dona unitat a la Kompanyia. Actuant junts, guanyen solvència."

Autor 
Alba Cuenca Sánchez
Cos de la crítica 

Enèrgic, juvenil, amb forçaNit de Reis no és el millor text de Shakespeare, i amb tot Pau Carrió hi posa tots els ingredients per convertir-lo en un èxit. (···) Munta la seva pròpia versió del text, amb un llenguatge actualitzat i unes trames amoroses secundàries més desenvolupades. A més, el director ofereix el seu propi muntatge amb una estètica molt particular. (···) A excepció del seriós majordom Malvolio –Joan Amargós– , Carrió opta per donar a tots els personatges un aire alegre i festiu. En aquest muntatge, fins i tot la deprimida comtesa Olivia –Raquel Ferri– o la rondinaire serventa Maria – la sempre còmica Júlia Truyol, que broda el gènere– es deixen endur amb naturalitat pel positivisme i el bon humor. (···) El conjunt, amb un ritme vertiginós i una energia desbordant, fa que estiguem davant del que serà un dels èxits de temporada. Perquè uneix classicisme amb espontanietat i poesia amb gresca. El plaer està assegurat, a ritme de rock!"

Autor 
Andreu Sotorra
Cos de la crítica 

“Pau Carrió, autor de la versió i també director, ha posat l'èmfasi en la juguesca romàntica que té l'obra i el to de comèdia d'alguns dels seus personatges. És a dir, ha explotat a fons allò que cadascun dels integrants de La Kompanyia Lliure —i els que s'hi han afegit temporalment per a l'ocasió— podien donar d'ells mateixos. I el recital es converteix en una passarel·la de virtuts escèniques que mostren les aptituds de cadascú. (···) Pau Carrió ha fet una versió juvenil i jovial a la vegada que obliga alguns dels personatges a forçar en to clownesc, i en algun moment histriònic, algunes de les seves intervencions (···) Vegi's, doncs, la gestualitat i vis còmica de Joan Amargós en el paper de Malvolio; o la picaresca de Quim Àvila, en el paper de Feste, el bufó tatuat; o la trapelleria de Júlia Truyol en el paper de la serventa Maria que parodia amb gest ploraner el melodrama de sobretaula. (···) Una bona conjunció i la brillant harmonia de La Kompanyia Lliure, després d'haver debutat per separat: ells amb In memoriam. La quinta del biberó, i elles amb Revolta de bruixes. Se'ls espera de nou, abans d'acabar l'any a Tres lectures, amb Lluís Pasqual, i a entrants del 2018 amb El temps que estiguem junts, a partir d'un taller anterior de Pablo Messiez.”

Autor 
Clara Ardèvol
Cos de la crítica 

Nit de Reis no és el més brillant dels textos shakespearians, però té l’encant de les trames embolicades, els amors impossibles i els finals innocents. Un encant que Pau Carrió intensifica amb Nit de Reis (o el que vulguis), l’últim muntatge de la Kompanyia Lliure. (···) El primer encert de la proposta de Carrió és la posada en escena. El director opta per traslladar una trama ambientada al segle XVII a la contemporaneïtat, amb uns vestits que semblen evocar el glamur i la sensualitat dels feliços anys vint i uns breaks musicals a ritme de rock, pop i blues. (···) Malgrat que es combinen diverses peces musicals molt heterogènies, algunes estan fetes per l’ocasió i són obra d’Arnau Vallvé. Hi destaca especialment el blues, que esdevé metàfora de la barreja d’emocions de la societat d’entreguerres: tristesa, però alhora moltes ganes d’esprémer la vida. (···) Els actors, amb una vis còmica més que destacable, són la salsa de l’obra. Clàudia Benito és la Viola perfecta: encertadament expressiva i amb gran habilitat per combinar la comèdia i el drama, aconsegueix semblar un vailet (i no una dona) en molts moments del muntatge. Destaca també el meravellós torrent d’energia que és Júlia Truyol en el paper de Maria i les grans habilitats vocals de Quim Àvila, un dels actors que més cançons interpreta. No es pot obviar, però, un superb Joan Amargós, que amb la seva interpretació de l’estrambòtic Malvolio es guanya la complicitat del públic des del minut u.(···)  Val la pena mantenir l’atenció durant les dues hores de muntatge per tal de no perdre’s cap acudit i escoltar amb deteniment les sempre sàvies i universals paraules de Shakespeare. La música és l’aliment de l’amor, diu el text; i La Kompanyia Lliure aconsegueix que l’un no s’entengui sense l’altre.

El public opina

- Els Pirates Teatre @piratesteatre - 15 Oct
Aquesta nit els germans Aubert visiten l’@Artic_btv! Parlaran de moltes coses, però sobretot d’#ElSomni a… https://t.co/uyPitiMBc8

Vertical Tabs

Galería d'imatges

Vídeos

clip de l'espectacle
col·loqui
roda de premsa
making of
entrevista a Pau Carrió
clip de l'espectacle
col·loqui
roda de premsa
making of
entrevista a Pau Carrió

Dossier (PDF)

col·laboradors de La Kompanyia Lliure

mitjans patrocinadors

entitat concertada amb

Custom Search 2