Gira el teu dispositiu per visualitzar aquesta web.

Si veieu aquesta pantalla a l'ordinador, proveu de reduir el zoom.

EL METGE DE LAMPEDUSA

##ElMetgedeLampedusa

EL METGE DE LAMPEDUSA

a partir de Llàgrimes de sal de LIDIA TILOTTA i PIETRO BARTOLO
adaptació ANNA MARIA RICART direcció MIQUEL GORRIZ

Montjuïc
Espai Lliure
20/10 a 12/11
Temporada 2017 - 2018

Pietro Bartolo fa trenta anys que és metge a Lampedusa. La seva autobiografia, Llàgrimes de sal, relata una vida dedicada a l'atenció als exiliats que, des de les costes africanes, naveguen fins a l'illa. Xicu Masó se l'ha feta seva i, amb la complicitat de Miquel Gorriz, ens l'ofereix en primera persona.

Fitxa artística

Intèrpret Xicu Masó

traducció de l'italià Anna Maria Ricart / escenografia Lluís Nadal (Koko) / vestuari CarmePuigdevalliPlantéS / il·luminació Ángel Puertas i August Viladomat / so Marc Paneque / vídeo Fromzero

ajudant de direcció Esteve Molero / producció executiva Arnau Nadal

construcció d'escenografia Punt de fuga

coproducció Teatre Lliure, Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt i Punt produccions Teatrals s.l.

Dades útils

espectacle en català
durada aproximada 1h. 15' sense pausa

29/10 col·loqui amb la companyia després de la funció

11/11 Àgora Lliure - UPF - taula rodona Testimonis de la lluita dels invisibles
amb Edu Ponces (fotoperiodista especialitzat en violència social i refugiats, soci fundador de RUIDO Photo), Xavier Aldekoa (periodista, corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica),
Didac Guillamet
(president d’Open Cultural Center), Agus Morales (director de la Revista 5W, autor de No somos refugiados, excorresponsal d’EFE a l’Índia i el Pakistan i col·laborador de Metges Sense Fronteres) i Toni Borrell (coordinador de la plataforma Stop Mare Mortum); moderadora Cristina Mas (periodista del Diari Ara).

ATENCIÓ: en aquest espectacle s'utilitzen efectes d'il·luminació que poden ser perjudicials a persones amb epilèpsia.

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure


seguiu #ElMetgedeLampedusa al twitter / @xicumaso / @bartolopietro1 / @miquelgorriz

Programa de mà

 
Calendari i horaris
Preus
tarifa A
Preu a partir de la data d’estrena
26'50 €
Preu per compra avançada
(abans de la data estrena)
24 €
Amb descompte *
(excepte el dia de l’espectador)
22'50 €
Dia de l’espectador:
dimarts, dimecres i dissabte tarda
20 €
Tarifa Plana Abonament Espectador
(per a entredes fora d'abonament)
16'50 €
Carnet Jove i menors 30 anys
13'50 €
Tarifa última fila
(en determinades funcions)
13'50 €
Grups a partir 15 persones: 20% descompte
(excepte dia de l'espectador)
21 €

* descomptes: (excepte els dies de l’espectador)

15%
Pensionistes amb targeta rosa, aturats, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals, abonats al TNC i Mercat de les Flors, TR3SC, Biblioteques i Teatres comarcals. Per als subscriptors de La Vanguardia, el descompte només és efectiu a taquilla.

20%
Grups a partir de 15 persones.
informació i reserves: 932 289 747 / 932 892 770
info@teatrelliure.com

La premsa ha dit

Autor 
Jordi Bordes
Cos de la crítica 

“Xicu Masó torna amb un personatge honest, humil i que es presenta així mateix. El to amb el que han coincidit amb el director Miquel Gorriz és l'ideal per construir un discurs i unes pauses que amaren d'emoció l'espectador. Que el deixen anar assumint cada gota de ràbia o de vergonya per les injustícies contades. (···) Cal que aquesta obra la vegi tothom. Sobretot, aquells que tenen por a acollir refugiats. Sobretot, aquells que temen del terrorisme. Cal que es vegi que són els que arrisquen la vida cap a Europa, els que fugen del mateix terror terrorista (que només puntualment apareix als mitjans de comunicació occidentals).(···) Un cant a l'esperança des de la desolació, des de la trinxera que les autoritats europees proven tant com poden d'obviar. (···) Una obra humanista al cent per cent, que entén les misèries personals i les completa amb els actes de responsabilitat d’un metge vocacional que només volia servir al que ho necessités al seu poble, i que aquests últims anys no para de veure onades contínues de refugiats que fugen de la misèria, els atemptats, la gana, la impunitat."

Autor 
Núria Sàbat
Cos de la crítica 

"Un home honest, admirable, i una història impossible de reviure i percebre en tota la seva magnitud que Miquel Gorriz (direcció) i Xicu Masó (interpretació) –a partir de la molt bona feina d’Anna Maria Ricart (dramatúrgia i a adaptació)– han decidit portar a l’escenari. Un repte difícil i necessari que aquest tàndem infal·lible supera amb escreix. (···) Masó, convertit des fa un temps en un magnífic narrador d’històries, protagonitza un monòleg que ens arriba fins al moll de l’os. (···) Els espectadors, clavats a la cadira durant tota la funció, també necessitem uns segons per refer-nos i, després d’agafar aire, li dediquem un aplaudiment llarg, emotiu i agraït."

Autor 
Andreu Sotorra
Cos de la crítica 

"El metge de Lampedusa és un testimoni que connecta fàcilment amb l'esperit solidari, compromès i activista de bona part de la generació «teenager» actual. La generació que sí que estudia i sí que treballa i sí que observa atònita el món que li ha tocat viure lluny d'allò tan ideal que li havien promès que es trobaria. [···] La vida del doctor Pietro Bartolo és el millor exemple de tenacitat i humilitat per combatre el fracàs de la falsa política d'ajuda als refugiats amb la qual s'omplen tant la boca molts dels governs europeus actuals.

Autor 
Oriol Osan
Cos de la crítica 

“Xicu Masó està superb, i el dia de lestrena al Lliure els aplaudiments van ser contundents. [···] És urgent i necessari que escoltem el metge de Lampedusa, proclama lintèrpret. Totalment dacord. Aquesta Lampedusa que retrata un mar en flames és teatre imprescindible per denunciar aquesta Europa de la qual formem part i que se suposa que ens protegeix, però que mira cap a una altra banda davant dels problemes.”

El public opina

- Espectacles Vilafranca @espectaclesvila - 17 Oct
Felicitats a tots els nominats a @PremisButaca!!! Aviat al #TeatreCalBolet: 👉Els nens desagraïts (nominat a text te… https://t.co/IB9IbI5420
- Miquel Gorriz @miquelgorriz - 16 Oct
- Teatre Lliure @teatrelliure - 16 Oct
Estem molt contents amb les nominacions als @PremisButaca d'enguany. Moltes gràcies i sort a tots els nominats!!… https://t.co/LrMsQlqloh
- Miquel Gorriz @miquelgorriz - 15 Oct
#elmetgedelampedusa a obtingut dues nominaciones en els XXIV Premis Butaca 2018. #Butaca18 Millor espectacle de pe… https://t.co/xiYdxB5TO1

Vertical Tabs

Galería d'imatges

Vídeos

clip de l'espectacle
roda de premsa
entrevista amb Miquel Górriz
clip de l'espectacle
roda de premsa
entrevista amb Miquel Górriz

Dossier (PDF)

El doctor Pietro Bartolo serà a Barcelona el dissabte 18 de novembre. Si voleu seguir la seva conferència en directe a les 18:30h., cliqueu aquest enllaç:

United Nations University


El 15 d’abril del 2016, davant del tancament de fronteres de la UE a l’allau d’exiliats provinents de Síria, vam fer un pas més enllà de l’activitat artística en suport dels refugiats.
Avui ens mantenim en aquesta determinació.

Us oferim un seguit d'enllaços a organitzacions humanitàries i entitats públiques amb les quals podeu contactar i col·laborar.

Proactiva Open Arms
Human Rights Watch
Migrant Offshore Aid Station
Save The Children
International Rescue Commitee
Comissió Catalana d'Ajut al Refugiat
Stop Mare Mortum
La Fede


Oxfam Intermón
UNICEF
Creu Roja
Amnistia Internacional
Pallassos sense fronteres

i també

Barcelona Ciutat Refugi

manifest 'Obriu fronteres, volem acollir'
visita virtual a Idomeni - My Friend TVC

Casa nostra, casa vostra
 


També ens podeu fer arribar informació d'activitats amb la mateixa finalitat perquè valorem la possibilitat de fer-nos-en ressò, enviant un correu a

info@teatrelliure.com

col·laboradors de La Kompanyia Lliure

mitjans patrocinadors

entitat concertada amb

Custom Search 2