Gira el teu dispositiu per visualitzar aquesta web.

Si veieu aquesta pantalla a l'ordinador, proveu de reduir el zoom.

La Kompanyia Lliure

La nova formació

Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Andrea Ros, Joan Solé i Júlia Truyol són els nous integrants de La Kompanyia Lliure. Aquests vuit nois i noies van ser triats a la primeria del 2016 d'entre 30 primers seleccionats (de les gairebé 400 sol·licituts rebudes) després d'haver superat tres setmanes d'intenses sessions de treballs i una audició final.

Del 8 al 27 de febrer del 2016, els 30 primers seleccionats van treballar diverses disciplines (de dilluns a dissabte en horaris de matí i tarda): treball corporal amb Joan Font, dansa amb Montse Colomé, cant amb Xavier Mestres, interpretació amb Josep Maria Mestres, Xicu Masó i Txiki Berraondo, i lectura amb Míriam Iscla, Pau Carrió i David Selvas. Aquests nou professionals i pedagogs van formar el jurat encarregat de la tria final juntament amb Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure, i Aurora Rosales, adjunta a la direcció artística del teatre.

La Kompanyia Lliure encara la seva segona temporada amb els muntatges següents: 

NIT DE REIS (O EL QUE VULGUIS) 
de William Shakespeare
versió i direcció Pau Carrió
cia. La Kompanyia Lliure

Gràcia del 14 de setembre al 8 d'octubre


TRES LESCTURES:
EL COSIDOR
 de Jean-Claude Grumberg
LARONDA.COM de Bruno Fornasari
LES TRES GERMANES d’Anton Txékhov

direcció Lluís Pasqual cia. La Kompanyia Lliure
Gràcia del 17 de novembre al 17 de desembre


EL TEMPS QUE ESTIGUEM JUNTS
dramatúrgia i direcció Pablo Messiez
cia. La Kompanyia Lliure

IN MEMORIAM. LA QUINTA DEL BIBERÓ
text i direcció Lluís Pasqual
cia. La Kompanyia Lliure

Montjuïc. del 7 al 30 de juny


seguiu #LaKompanyiaLliure al twitter
 

col·laboradors de
La Kompanyia Lliure
 

Història

La temporada 2013/14 iniciàvem una aventura, un deure que volíem complir com a teatre públic que som: la creació d’una companyia estable formada per joves en procés de professionalització. Les circumstàncies més que difícils d’accés al mercat laboral per part dels joves ens exigia, molt humilment i amb les nostres limitades possibilitats, donar veu a una generació d’intèrprets (la que ara té al voltant dels trenta anys) i que poguessin créixer a recer del Lliure: no tan protegits ni, d’alguna manera “fora del món” com en un període de formació, ni abocats directament a les lleis d’allò que anomenem “mercat”.
Pensada sobretot com una baula més del nostre compromís amb l’ofici teatral, que inclou garantir la transmissió dels sabers de l’escena, vam establir, per a aquesta experiència pilot, un període de treball de dos anys. Així va sorgir La Kompanyia Lliure. En un context difícil que ens va portar a fer-la entrar directament en la dinàmica de producció del Teatre. En aquests dos anys que ara conclouen, la companyia formada per Laura Aubert, Javier BeltránPaula Blanco, Pol López, Mima Riera i David Verdaguer s’ha foguejat amb textos i propostes molt diferents, ha format part del repartiment (en col·lectiu o compartint escenari amb altres professionals) d’una desena d’espectacles: Recordant la FedraLa revolució no serà tuitejadaMoby Dick, un viatge pel teatreEl caballero de OlmedoVictòria d’Enric VSomni americà; la trilogia Tot pels diners, i Frank V (opereta d’una banca privada). És a dir, ha fet armes des de la praxi: fent teatre. Tots, em sembla, n’estem molt satisfets.
La temporada 2015/16 va obrir una nova etapa d’aquest projecte. Volíem renovar el nostre compromís amb altres intèrprets i en un altre context. I amb l’experiència acumulada durant els dos anys precedents, ens vam plantejar el treball de La Kompanyia Lliure a un altre ritme, potser més natural, fent una selecció oberta dels seus futurs integrants durant tot un trimestre i augmentant-ne el nombre. Més endavant, per preparar el seu pas a l’escena professional, vam dedicar alguns mesos a una sèrie de tallers especialitzats. Va ser una temporada de guaret perquè la renovada Kompanyia Lliure pogués accedir a l’escenari amb les millors armes la temporada 2016/17, i s’hi mantingui, aquesta vegada durant tres anys.
Una aventura, un compromís, un desig.

col·laboradors de
La Kompanyia Lliure
 

col·laboradors de La Kompanyia Lliure

mitjans patrocinadors

entitat concertada amb

Custom Search 2